Volledig scherm
Een glas water kost op Paaspop een muntje, 2,85 euro. © Robèrt van Lith/BD

De wonderlijke wederopstanding van Tusky tijdens Paaspop

SCHIJNDEL - Een stuk Nederlandse pophistorie werd geboren toen de zanger van rockband John Coffey op Pinkpop over de handen van het publiek liep, en zonder morsen een biertje ving dat hem uit het publiek toegeworpen werd. Wandelend over het publiek zag het eruit als een klein Paaswonder. De band is inmiddels ter ziele gegaan, maar veel van de leden herrezen als de punkrock-formatie Tusky. Op Paaspop trakteren zij vandaag het publiek op een lekkere dosis vuige gitaren.

"We hebben nog veel meer hitjes in spé voor jullie", zo vertrouwt een enthousiaste Alfred van Luttikhuizen zijn publiek toe na de eerste portie ragwerk van zijn band. "Op dit volgende nummer kunnen jullie rondjes rennen. Kijk maar waar je uitkomt!" Wat de heren laten horen is ongecompliceerd en prettig stekelig. In de rauwe driehoek die het Jack Daniels podium, de Thunderbolt en de Thunder Alley maken op Paaspop, zijn zij een even welkome als gepaste aanvulling op de programmering.

Punk

"Wat is een betere zondagmiddag dan een Tusky show?" vraagt de frontman van de punkrockers zich retorisch af. Daar is de volle zaal het roerend mee eens, ook al is er geen gebrek aan concurrentie van een grote naam met aanverwante muziek en paar honderd meter verderop. In de Phoenix, de 'tweede mainstage' van het festival, staan tegelijkertijd namelijk De Heideroosjes het resultaat van hun reünie over het publiek uit te storten.

"Zullen we daar met z'n allen gaan crowdsurfen?" merkt van Luttikhuizen met een figuurlijke knipoog op. Een punkmars over het terrein zou een hilarisch slotakkoord van de show kunnen zijn, maar het is niet nodig. Tusky kan ook op eigen kracht en met eigen materiaal het publiek prima in beweging krijgen. Vliegende biertjes zijn er niet gespot, de uiterst vermakelijke wederopstanding van John Coffey als Tusky wel. Vrolijk Pasen!

 1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

  Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

  HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.
 2. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
  VIDEO

  Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

  HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.