Volledig scherm
De Kribkesroute in Liempde met alpaca’s erbij. © jan zandee/fotoburo bolsius

Den Dungen wil hem ook, net als die mooie in Liempde: een eigen kerststallenroute

DEN DUNGEN - Ze vinden hem jaloersmakend mooi, de Kribkesroute in Liempde. Daarom willen Dungenaren ook een Kerststallenroute in het eigen dorp. Drie initiatiefnemers zetten de schouders eronder in Den Dungen.

Quote

Al hebben we er dit jaar maar 25, dan hebben we een mooi begin

Jacqueline Broeren, Initiatiefnemer kerststalroute

Elk jaar gaat de Dungense Jacqueline Broeren met de kleinkinderen naar Liempde om daar de Kribkesroute te bewonderen. Dit jaar zijn daar zelfs 260 kerststallen te bewonderen langs drie wandelroutes. ,,Prachtig. En wij zijn ook een gemoedelijk dorp. Dus, waarom kunnen wij dat niet?”, dacht Broeren.

Samen met Annemieke Pepping en Riky Kappen uit Den Dungen zijn de drie nu bezig om het voor elkaar te boksen. ,,We maken er overal reclame voor. In de nieuwe wijk Jacobskamp stoppen we zelfs briefjes in de bus om mensen aan te moedigen om mee te doen. Al hebben we dit eerste jaar maar een stuk of 25 kerststallen te bekijken, dan hebben we een mooi begin.” Riky Kappen vult aan: ,,Ze mogen klein, groot, in de tuin, achter het raam of zelfs op een spandoek geschilderd. Noem maar op.”

Stukje muziek erbij en wat lekkers voor de kinderen

Zo begon het in Liempde in 2012 ook met een stuk of vijftig kerstallen. Inmiddels is daar de Kribkesroute uitgegroeid tot een van de grootste kerststallenroutes in Nederland. ,,Wij willen er ook een stukje muziek bij en kinderen van de basisscholen willen we uitnodigen op straks de route te lopen met wat lekkers erbij.”

Aanstaande maandag besluiten de drie, als er voldoende aanmeldingen zijn, of er een route komt in Den Dungen. Die start dan op 16 december en loopt tot Driekoningen op 6 januari. Belangstellenden kunnen zich melden via kerststallenroute@gmail.com.

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.