Frans en Jansje Schapendonk zijn 60 jaar getrouwd.
Volledig scherm
Frans en Jansje Schapendonk zijn 60 jaar getrouwd. © Familie

Diamanten echtpaar Frans (85) en Jansje (79): ‘Je moet zelf de slingers ophangen'

BOXTEL – Het is precies zestig jaar geleden dat Frans en Jansje Schapendonk in het huwelijksbootje stapten. Reden voor een feestje? Ja, maar corona gooit roet in het eten. Het feest met honderd man bij De Walnoot in Boxtel is uitgesteld. Bovendien is Frans momenteel nog herstellende van corona en ligt hij in het ziekenhuis. Het virus houdt het echtpaar al wekenlang uit elkaar.

 1. Zuster Marie Gabriël of tante Riet uit Schijndel viert 100ste verjaardag: ‘Ze straalt vandaag’

  Zuster Marie Gabriël of tante Riet uit Schijndel viert 100ste verjaardag: ‘Ze straalt vandaag’

  SCHIJNDEL - Wat zuster Marie Gabriël ervan denkt dat ze een eeuw ‘jong’ is geworden? Het ‘feestvarken’ steekt in de gang van het Schijndelse klooster van de Zusters van Liefde een duim op. Het teken dat het op de speciale dag van haar 100ste verjaardag wel goed zit. Arm in arm met burgemeester Kees van Rooij loopt ze daarna de speciale, besloten eucharistieviering tegemoet in de kloosterkapel.
 2. Nieuwste productie Stichting Levenswijs krijgt de handen op elkaar, maar was het ook meteen de laatste?
  PREMIUM

  Nieuwste productie Stichting Levenswijs krijgt de handen op elkaar, maar was het ook meteen de laatste?

  SINT-MICHIELSGESTEL - Zet de Stichting Levenswijs met de film ‘Het gras aan deze kant van de heuvel’, die afgelopen zaterdag in première ging bij de Meander, een punt achter haar activiteiten? Over die vraag buigt zich maandagavond het stichtingsbestuur. Daar past dan beslist het woordje ‘helaas’ bij. Want weer lukte het de vrijwilligers om een verrassende, zelfs vernieuwende productie te presenteren aan jong en oud van het dorp Sint-Michielsgestel.