Volledig scherm
PREMIUM
Knalvuurwerk, de stichting Dier, Mens & Natuur Meierijstad wil dit zo veel mogelijk voorkomen rond dierenparken. © ANP

Dieren in paniek door vuurwerk, daar wil Meierijstad vanaf

SCHIJNDEL - Kippen die letterlijk van de leg af zijn. En ook andere dieren die dagenlang in paniek raken door vuurwerk. Precies hierom moeten dierenparken in Meierijstad zo veel mogelijk vuurwerkvrij zijn rond komende jaarwisseling. Dat vindt de stichting Dier, Mens & Natuur Meierijstad. De eerste knalvrije zone is al op komst in Schijndel

 ,,Vorig jaar leek het rond de jaarwisseling wel oorlog", zegt voorzitter Diny Troeyen van de stichting Dier, Mens & Natuur Meierijstad, die zelf vlakbij het dierenparkje De Beemd in Schijndel woont. ,,Zulke harde knallen waren er te horen. Ik gun iedereen plezier met vuurwerk, maar met dieren moet je gewoon extra voorzichtig zijn.”

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.