Volledig scherm
Dit jaar geen Oktoberfest in Schijndel. Op de foto het Oktoberfest in Liempde in 2017. © Jan Zandee/BD

Dit jaar geen Oktoberfest in Schijndel

SCHIJNDEL - De Markt in Schijndel wordt dit jaar niet ingeruimd voor een Oktoberfest, zoals dat de afgelopen vier jaar het geval was. De organisatie zette definitief een streep door de editie van dit jaar. 

Het afblazen van het Schijndelse Oktoberfest heeft voor een deel te maken met teruglopende belangstelling, maar de voornaamste reden is een gebrek aan tijd bij de organisatie. ,,We zijn maar met een man of vier en we hebben het gewoon veel te druk op dit moment", zegt Robert van den Brand namens de organisatie. ,,Als je een Oktoberfest wil organiseren moet je het goed doen. En niet halfbakken, want dan wordt het niks.” 
Het Oktoberfest in Schijndel blijft voor de komende jaren wel op de evenementenkalender staan, benadrukt Van den Brand. ,,In 2020 willen we het feest graag weer laten terugkeren. Maar Schijndelaren die dit jaar in lederhosen willen rondlopen, moeten voor een keertje ergens anders heen.” 

Quote

Schijndela­ren die dit jaar in lederhosen willen rondlopen, moeten voor een keertje ergens anders heen

Robert van den Brand , Organisatie Oktoberfest

Vorig jaar trok het Schijndelse Oktoberfest in een tent op de Markt op zaterdag nog ruim 700 bezoekers. ,,De zaterdag was niet helemaal uitverkocht. Maar op zondag zaten we helemaal vol met de dinnershow met ruim 300 bezoekers. Dus we hadden aan belangstelling niet zo gek veel te klagen. Het afblazen van het feest heeft veel meer te maken met gebrek aan tijd bij ons.”