Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dronken man (30) veroorzaakt ravage in Sint-Oedenrode en wordt gepakt in Beek en Donk

SINT-OEDENRODE - Een dronken automobilist heeft vrijdagmiddag in zijn woonplaats Sint-Oedenrode een flinke ravage achtergelaten. Omstanders konden van geluk spreken dat zij niet omver gereden werden door de 30-jarige wegpiraat.

Het begint allemaal in een bocht aan de Sluitappel in Sint-Oedenrode, waar de man de macht over het stuur verliest. Hij mist ternauwernood een vrouw en haar kinderen, die daar nietsvermoedend lopen. De auto belandt vervolgens in een perk en botst tegen een geparkeerde auto. Die auto schuift weer tegen een andere geparkeerde auto, die daardoor ook schade oploopt. 

Omstanders zien dat het helemaal fout gaat, waarna een persoon besluit om voor de auto te gaan staan. De bestuurder uit Sint-Oedenrode trekt zich daar niets van aan: hij ramt zich een vrije baan tussen de reeds beschadigde auto's en de auto die de doorgang blokkeert. 

Vluchtpoging

Hij slaat vervolgens op de vlucht via de Oostelijke Randweg en rijdt via Nijnsel naar Beek en Donk, terwijl een getuige hem op de hielen zit. Inmiddels komen politieagenten ook in actie, die de auto op de Lieshoutseweg, rond de klok van 17.20 uur, tot stilstand brengen. De man, die te veel gedronken heeft, wordt aangehouden. De politie vordert zijn rijbewijs in en maakt een proces-verbaal op.