Volledig scherm
Beschadigde auto van dronken vrouw (60) uit Schijndel © Wijkagent Twitter

Dronken vrouw (60) aangehouden in Schijndel in kapotte auto: ‘Maar waar komt die schade vandaan?’

SCHIJNDEL - Een behoorlijk dronken 60-jarige vrouw uit Schijndel is woensdag aangehouden toen ze met haar beschadigde auto over de Europalaan in Schijndel reed. De politie zag haar rijden met lekke band, zonder buitenspiegel en schade aan de linkerkant van de auto en liet haar blazen. Daar kwam uit dat ze negen keer meer alcohol in haar bloed had, dan is toegestaan.

Toen de politie de vrouw aanhield, had ze rode ogen en rook haar adem naar alcohol. Ze moest blazen, waarbij duidelijk werd dat ze dronken was. 

De wijkagent vraagt zich op Twitter af of de schade aan de auto veroorzaakt is tijdens haar dronken rit of dat de auto daarvoor al beschadigd was. ,,De bestuurster gaf aan van de Structuurweg te komen, en zij kwam uit de richting van ‘t centrum. We sluiten niet uit dat de schade of aanrijding al eerder is veroorzaakt.”

De politie zoekt naar getuigen van een eventuele aanrijding in Schijndel eerder vandaag. Haar rijbewijs is ingenomen. 

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”