Volledig scherm
De Esscheweg gaat drie dagen dicht voor onderhoud aan gasleiding. © Domien van der Meijden

Drukke verkeersader tussen Boxtel en Gestel dicht

SINT-MICHIELSGESTEL - Het kan maadagochtend  wel eens uitdraaien op een puinhoop met het verkeer tussen Boxtel en Sint-Michielsgestel. 

De belangrijke verkeersader, de Esscheweg tussen Boxtel en Gestel, gaat een paar dagen dicht voor onderhoud aan een gasleiding.

De aannemer start dan met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de hoge druk gasleiding aan de Esscheweg.

Gasleiding wordt niet vervangen

In tegenstelling tot eerdere plannen wordt de bestaande gasleiding niet vervangen, maar krijgt een behandeling om mogelijke roestvorming te bestrijden. De uitvoering van deze klus duurt bij goed weer drie dagen.

Esscheweg is ook belangrijk sluiproute A2

Om het werk veilig uit te voeren is een afsluiting van de Esscheweg nodig. Die weg wordt niet alleen gebruikt voor lokaal verkeer maar ook als sluiproute van Boxtel, via Halder naar Den Bosch als de A2 vol loopt met verkeer. En dat gebeurt zeer regelmatig. Vooral de afslag bij kasteel Maurick naar Den Bosch is berucht en zorgt vaak voor files op de A2.

Omleidingsroutes ingesteld

Zowel in Sint-Michielsgestel als in Boxtel zijn omleidingsroutes ingesteld. Verkeer van Boxtel naar Gestel kan via de afslag Vught en Halder naar Gestel. Of via Gemonde.

Volledig scherm
Het fietspad tussen Gestel en Boxtel blijft open voor het langzaam verkeer. © Domien van der Meijden

Het fietsverkeer ondervindt geen last van de werkzaamheden. Het fietspad naast de Esscheweg blijft beschikbaar voor langzaam verkeer.