Schijndel op maandag 23 oktober 1944, rond de middag bij het Lidwina Gasthuis. Britse manschappen van de 5th Black Watch hebben net Schijndel bevrijd. Ze schudden hier de handen van de Amerikaanse Airborne-piloten en gliderpiloten die waren ondergedoken in Huize Lidwina. De foto werd gemaakt door oorlogsfotograaf Bill Warhurst van The Times. De foto staat in het boek De Bevrijders van Schijndel van Dirk Paagman.
Volledig scherm
PREMIUM
Schijndel op maandag 23 oktober 1944, rond de middag bij het Lidwina Gasthuis. Britse manschappen van de 5th Black Watch hebben net Schijndel bevrijd. Ze schudden hier de handen van de Amerikaanse Airborne-piloten en gliderpiloten die waren ondergedoken in Huize Lidwina. De foto werd gemaakt door oorlogsfotograaf Bill Warhurst van The Times. De foto staat in het boek De Bevrijders van Schijndel van Dirk Paagman. © Bill Warhurst/The Times

Dubbeldekkers herdenken bevrijding van Schijndel

VIDEO | Bevrijding 75 jaarSCHIJNDEL/WIJBOSCH  - Acht historische dubbeldekkers die over Schijndel vliegen, Dat is een van de hoogtepunten van de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Schijndel en Wijbosch op 23 oktober.