De meer dan 350 palen die bij archeologisch onderzoek in Sint-Michielsgestel werden blootgelegd, markeerden een soort greppel, zo blijkt nu. De rechthoekige bak diende waarschijnlijk als visvijver.
Volledig scherm
De meer dan 350 palen die bij archeologisch onderzoek in Sint-Michielsgestel werden blootgelegd, markeerden een soort greppel, zo blijkt nu. De rechthoekige bak diende waarschijnlijk als visvijver. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Dus daar waren al die paaltjes voor die opdoken bij opgravingen in Gestel, om vis vast te houden

SINT-MICHIELSGESTEL – De houten constructie die archeologen in het voorjaar van 2020 onder het terrein van de voormalige bibliotheek De Brenthof en Emté supermarkt ontdekte, diende in de Middeleeuwen vermoedelijk als vivarium of visvijver. 

 1. Gezonde generaties worden ongezond: ‘Hopelijk zijn niet alle dromen bedrog’
  PREMIUM
  Column

  Gezonde generaties worden ongezond: ‘Hopelijk zijn niet alle dromen bedrog’

  Afgelopen weekend vierde mijn oudste zijn 17e verjaardag, waarmee hij zijn niet-gevierde 16e verjaardag en 12 maanden zonder feestjes inhaalde. Mijn jongste straalde want hij liep fysiek mee op zijn nieuwe school en de middelste stapte met een big smile op de fiets richting eerste competitiewedstrijd sinds tijden. Helaas was de pret van korte duur en bracht de wekker me weer bij kennis. Geen feestjes, geen school én geen sport.
 1. Niet vaccineren en wel naar het Vondelpark? 'Jongeren zijn juist de grootste verspreiders'
  Play

  Niet vaccineren en wel naar het Vondelpark? 'Jongeren zijn juist de grootste versprei­ders'

 2. Ouwehand (PvdD) wil softdrugs legaliseren: 'Problemen groter als je het illegaal houdt'
  Play

  Ouwehand (PvdD) wil softdrugs legalise­ren: 'Problemen groter als je het illegaal houdt'