Kees van Bergen, oprichter en eigenaar van Ecotap in Boxtel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees van Bergen, oprichter en eigenaar van Ecotap in Boxtel. © copyright Marc Bolsius

Ecotap uit Boxtel bestormt elektrische markt met 'uitspringkrachten'

BOXTEL - Kees van Bergen maakt met zijn Boxtelse bedrijf Ecotap indruk op de markt voor elektrische laadzuilen. Zelfs Angela Merkel zocht de ondernemer uit Heesch op. ,,Ik ben een VVD'er met een SP-hart." 

Het Boxtelse bedrijf Ecotap haalde er onlangs de internationale pers mee; de aanbesteding voor 4500 nieuwe elektrische laadpunten in Gelderland en Overijssel. ,,Dit is echt de grootste deal ooit in Europa met elektrische laadpunten", zegt een trotse directeur Kees van Bergen. De 58-jarige ondernemer uit Heesch zag bij de start van Ecotap in 2011 al dat elektrisch rijden veel toekomst heeft. ,,Mensen verklaarden mij toen voor gek, maar nu zie je het aantal elektrische auto's en fietsen met de dag toenemen." 

  1. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
    PREMIUM
    update

    Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

    BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.