Riky en Jan (links) geven rondleiding in hun monumentale boerderij in Den Dungen.
Volledig scherm
PREMIUM
Riky en Jan (links) geven rondleiding in hun monumentale boerderij in Den Dungen. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Een boerderij zo oud, Jeroen Bosch schilderde haar al

DEN DUNGEN - Als je de Dungense rijksmonumentale boerderij uit 1465 binnen stapt, weet je niet wat je ziet: de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Een paar honderd bezoekers struinden op Open Monumentendag over het erf en door de boerderij van Jan en Riky Kappen. Een feest der herkenning.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.