Volledig scherm
PREMIUM
José Brokken-Zijp (rechts) met een bezoekster in haar kunstruimte in Liempde. © Jan Zandee

Een heel bijzondere kunstcollectie in Liempde

LIEMPDE - BFA Gallery, staat er buiten op een bordje, maar een echte galerie is Brokken Zijp Art Foundation (BFA) in Liempde nou ook weer niet. ,,We zijn een kunstplek. Het gaat niet om verkopen, maar om geïnteresseerden in beeldende kunst elkaar hier te laten ontmoeten”, zegt José Brokken-Zijp.

Binnen, in de kunstruimte, hangen werken van de Udense kunstenaar Jan van Duijnhoven en schilderijen van kunstenaars uit de eigen collectie van BFA aan de wanden. De schilderijen van Van Duijnhoven zijn wel te koop, maar kopers verwijst Brokken-Zijp rechtstreeks door naar Van Duijnhoven. ,,Ik ken de prijzen wel, maar de verkoop gaat via Jan en de opbrengst is voor hem.”

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.