Volledig scherm
PREMIUM
Het ‘nieuwere’ kantoorgedeelte van het oude gemeentehuis in Schijndel maakt plaats voor woningen en hotelkamers. Meierijstad zou hier graag een hotel met 27 kamers zien verrijzen. © Marc Bolsius

Een hotel met 27 kamers in Schijndel? ‘Succes!’

SCHIJNDEL - Een hotel met 27 kamers op de Markt in Schijndel, Meierijstad droomt ervan. Maar is 27 niet wat veel? ,,Succes!”, zegt Peggy van de Sande van bed & breakfast Weidonk in Schijndel. 

Peggy van de Sande van bed & breakfast Weidonk in Schijndel zou er zelf niet aan moeten denken: een hotel met 27 kamers op de plek van het oude gemeentehuis van Schijndel op de Markt. ,,Zóveel?”, reageert ze. ,,Succes! Ik houd het liever kleinschalig met twee kamers. Zo’n groot hotel zou met Paaspop zeker vol zitten, maar voor de rest van het jaar heb ik daar zo mijn twijfels bij.” 

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.