Volledig scherm
PPA viert feest na verkiezingsuitslag.

Een wethouder van 21 in Sint Michielsgestel? 'Het lijkt wel op een stageplek voor een student'

SINT-MICHIELSGESTEL - Peter Raaijmakers was op zijn zeventiende al raadslid. Nu kan hij op 21-jarige leeftijd wethouder worden, een van de jongsten ooit.

Quote

Zeer onverstan­di­ge keuze om een onervaren iemand een wethouders­post te geven.

Jack de Vlieger(PvdA):

Zeer onverstandig om een jonge student van 21 deeltijd-wethouder te maken in Sint-Michielsgestel. Dat zeggen oppositiepartijen DorpsGoed, PvdA en D66. Ze vinden vier wethouders ook te duur. Bij de oppositie is het ingeslagen als een bom. De Plaatselijke Politieke Alliantie, winnaar van de verkiezingen in Sint-Michielsgestel, heeft Peter Raaijmakers als tweede PPA-wethouder naar voren geschoven. Dat zal in deeltijd worden, voor 60 procent. PPA besloot in zee te gaan met CDA en VVD. De drie partijen vormen de nieuwe coalitie en leveren vier wethouders.
,,Echt ongelooflijk. Op een post als wethouder zet je iemand met ruime ervaring. Daarom vinden wij het een zeer onverstandige keuze om een onervaren iemand een wethouderspost te geven", zo geeft Jack de Vlieger (PvdA) commentaar op de zet van PPA om Raaijmakers een wethoudersbaan van 60 procent aan te bieden.

DorpsGoed en D66 denken er net zo over. Mariska Sturkenboom: ,,Het lijkt wel op een stageplek voor een student. Hij zal zich de komende jaren dan ook echt heel erg moeten bewijzen. En afgaande op zijn bijdragen van de afgelopen jaren hebben wij twijfels. Hij heeft zich niet in ruime mate gemanifesteerd in de raad."

Roel Bouwman (D66) spreekt over een 'zeer bijzondere keuze'. ,,Het wethouderschap is een heel zware taak. En bovendien heb je een enorm netwerk nodig en flinke bestuurservaring. Op 25 april bespreken we met de raad wat we er van vinden. Dan is de benoeming gepland."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement