Volledig scherm
Een van de spelers in de High School Musical van het Elde College. © Elde College

Elde College in Schijndel brengt musical in 't Spectrum

SCHIJNDEL - Leerlingen van het Elde College in Schijndel speelt in april de bekende Disney filmmusical High School Musical. Plaats van handeling: het nieuwe cultuurpodium in 't Spectrum in Schijndel.  

Volledig scherm
Zo'n veertig leerlingen van het Elde spelen in High School Musical. © Elde College

Zo'n 40 leerlingen van het Elde zijn sinds de zomervakantie elke week en soms ook in het weekeinde al bezig met repeteren voor de musical. Dit onder leiding van een docententeam. Het is traditie op het Elde College dat om het jaar een grote musical wordt gebracht. Dit jaar is dat voor het eerst in de nieuwe theaterzaal van 't Spectrum, die op vrijdag 5 april officieel wordt geopend. Jarenlang werd een eigen productie gemaakt met eigen teksten en liedjes, maar dit keer is gekozen voor een bestaande productie. 

Volledig scherm
Het Elde College brengt zijn musical dit jaar voor het eerst in 't Spectrum in Schijndel. © Elde College

Basketballer Troy 

High School Musical speelt zich af op een middelbare school. Wanneer basketballer Troy en scheikundedocent Gabriëlla tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen, ontdekken ze hun talenten. Als hun teamgenoten erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een musical, gaan zij hun plannen dwarsbomen. 

De voorstellingen zijn op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april om 19.30 uur en op zondag 14 april om 13.30 uur. Kaarten zijn voor 7,50 euro verkrijgbaar bij het Elde College en bij boekenwinkel Bruna in Schijndel en Tabaktief van Roessel, beide gevestigd aan de Hoofdstraat.