Volledig scherm
Een van de spelers in de High School Musical van het Elde College. © Elde College

Elde College in Schijndel brengt musical in 't Spectrum

SCHIJNDEL - Leerlingen van het Elde College in Schijndel speelt in april de bekende Disney filmmusical High School Musical. Plaats van handeling: het nieuwe cultuurpodium in 't Spectrum in Schijndel.  

Volledig scherm
Zo'n veertig leerlingen van het Elde spelen in High School Musical. © Elde College

Zo'n 40 leerlingen van het Elde zijn sinds de zomervakantie elke week en soms ook in het weekeinde al bezig met repeteren voor de musical. Dit onder leiding van een docententeam. Het is traditie op het Elde College dat om het jaar een grote musical wordt gebracht. Dit jaar is dat voor het eerst in de nieuwe theaterzaal van 't Spectrum, die op vrijdag 5 april officieel wordt geopend. Jarenlang werd een eigen productie gemaakt met eigen teksten en liedjes, maar dit keer is gekozen voor een bestaande productie. 

Volledig scherm
Het Elde College brengt zijn musical dit jaar voor het eerst in 't Spectrum in Schijndel. © Elde College

Basketballer Troy 

High School Musical speelt zich af op een middelbare school. Wanneer basketballer Troy en scheikundedocent Gabriëlla tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen, ontdekken ze hun talenten. Als hun teamgenoten erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een musical, gaan zij hun plannen dwarsbomen. 

De voorstellingen zijn op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april om 19.30 uur en op zondag 14 april om 13.30 uur. Kaarten zijn voor 7,50 euro verkrijgbaar bij het Elde College en bij boekenwinkel Bruna in Schijndel en Tabaktief van Roessel, beide gevestigd aan de Hoofdstraat. 

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”