Volledig scherm
De vrijwilligers die de cursus 'Gids Gastvrij Liempde' met succes hebben afgerond. © Sandra Peerenboom

Elf nieuwe Liempdse gidsen klaar voor rondleidingen door eigen dorp

LIEMPDE - Elf Liempdenaren mogen zich vanaf gisteravond 'Gids Gastvrij Liempde' noemen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd werden de gidsen door Tossy de Man (voorzitter SPPILL) officieel benoemd.

Annie van den Heuvel, Hennie Kuppens, Jan Zandbergen, Jeanne Zandbergen, Toon Voets, Marloes van Heerebeek, Jelle Faber, Els Vissers, Theo Martens, Harrie Raaimakers en Co Kramer volgden afgelopen jaar de basiscursus 'Gidsen Liempde & Het Groene Woud'.

Kinderen

Samen met de gidsen die al een jaar eerder voor deze cursus slaagden gaan zij groepen mensen rondleiden in en om het Brabantse kerkdorp.

,,Voor alle doelgroepen zijn er rondleidingen. Het lijkt me heel leuk om straks groepen kinderen rond te mogen leiden", laat Annie van den Heuvel weten. ,,Ik heb laatst al een keer mogen oefenen en ik vond het geweldig. We hebben er ook een interactief aspect ingebouwd zodat de kinderen hun mobiel bij de rondleiding kunnen gebruiken." 

Natuur

Jeanne van den Hurk (coördinator D'n Liempdsen Herd) vult aan: ,,Iedere derde zondag van de maand vinden er vanuit deze locatie rondleidingen plaats. Maar we kunnen ook rondleidingen op maat maken."

Op de vraag aan de nieuwbakken gids Annie van den Heuvel wat ze het interessants vond aan de cursus is ze duidelijk: ,,De mensen waren vroeger anders slim. Ze stonden veel dichter bij de natuur. Dat zijn dingen die we tijdens de rondleidingen tegenkomen. Natuur, cultuur en geschiedenis. Het heeft allemaal met elkaar te maken."

Quote

Natuur, cultuur en geschiede­nis. Het heeft allemaal met elkaar te maken

Jeanne van den Hurk

De rondleidingen zijn het resultaat van de samenwerking tussen SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en natuurwerkgroep 'Kek Liemt'.