Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen lezen voor het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel in het magazine van Operatie Market Garden 2019. © Robèrt van Lith/BD

Ene na andere militaire colonne trekt door Meierijstad

VIDEO | Bevrijding 75 jaarVEGHEL/SCHIJNDEL - Meierijstad maakt zich op voor de 75-jarige herdenking van de bevrijding. Niet alleen met een kampement op de Vlagheide, maar ook met maar liefst vier militaire colonnes. 

Liefhebbers van oorlogsgeschiedenis komen binnenkort oren en ogen tekort in Meierijstad. Liefst vier maal trekt een colonne met historische oorlogsvoertuigen door deze gemeente bij de 75-jarige herdenking van de bevrijding. En dan zijn er ook nog onder meer vluchten met oorlogsvliegtuigen, landingen van parachutisten en het militaire basecamp op de Vlagheide, van zondag 15 september tot en met zaterdag 21 september.  ,,Net als in 2014 verwachten we vele duizenden liefhebbers", zegt voorzitter Karel van Soest van de stichting Operatie Market Garden (OMG). De burgemeester van Boxmeer vindt het vooral belangrijk ‘de boodschap’ door te geven aan jonge(re) generaties. ,,Freedom is not for free, we moeten onze vrijheid koesteren.”