Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Esch aan de slag met dorpsvisie

ESCH - Om Esch in de toekomst ook goed leefbaar te houden, gaat men in de plaats een dorpsvisie ontwikkelen. Gisteravond was de eerste erg goedbezochte informatie- en discussieavond in Dorpshuis De Es, georganiseerd door PEP (Platform Esch Perspectief).

De aanwezigen gingen in groepen aan de slag met vijf vragen: wat gaat er goed, wat niet, waarvan afscheid nemen, waaraan trouw blijven en wat is ondergewaardeerd? Daar kwam veel informatie uit. En de eensgezindheid bleek groot te zijn. Zo werd in alle groepen de saamhorigheid als trots genoemd, en de verkeerssituatie een punt dat aandacht verdient. Vervolgens gingen de aanwezigen aan de gang met vijf onderwerpen waarover ze zich zorgen maken. Het thema was: waar moet Esch staan in 2035?

  1. Zakdoeken blijven op zak bij twintigste Torenproat in Sint-Michielsgestel
    PREMIUM

    Zakdoeken blijven op zak bij twintigste Torenproat in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voor de twintigste en laatste keer liep De Huif dit weekeinde vol met vijftienhonderd bezoekers voor de jaarlijkse Torenproat. Hoe memorabel deze jaargang zal zijn moet nog maar blijken. Zakdoeken bleven op zak. De drie voorstellingen met zeven tonpraters gaven een erg wisselend beeld, met dit jaar - de eerlijkheid gebiedt het te zeggen - middelmaat als troef. Zoals een bezoeker oordeelde na afloop: “Ik miste de uitschieters.”