Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp voor de nieuwe 'witte brug' over de Essche Stroom bij de Spankerstraat in Esch. © Gemeente Haaren

Esch krijgt een splinternieuwe ‘witte brug’ over de Essche Stroom

ESCH - Misschien komen zand en klei voor de hogere dijk in Esch straks wel per schuit over het water naar de Kollenburg. Of over de nieuwe ‘witte brug’ die Haaren alsnog wil laat bouwen aan de Spankerstraat.

Esch Waterschap De Dommel weet het allemaal nog niet zeker. Maar als straks vrachtwagens vol materieel, nieuwe damwanden, zand en klei aangevoerd moeten worden voor de bouw van de hogere dijk langs de Essche Stroom in Esch, dan moet al dat zware verkeer zich zeker niet door de smalle straten van het dorp gaan wurmen.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."