Volledig scherm
Restaurant Lef waar één van de koks een Palet Lef maakt. © Dolph Cantrijn

Exploitant stopt met restaurant Lef in Helvoirt: ‘Toe aan nieuwe uitdaging’

HELVOIRT - Restaurant Lef, gevestigd in Helvoirt, staat sinds kort te koop. Op de website van horeca-makelaar Hormax is te lezen dat de exploitant na 10 jaar op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Er wordt gezocht naar ‘een waardige opvolger’.  De vraagprijs voor inventaris & goodwill bedraagt 87.500 euro. De huurprijs is 2.500 euro per maand.

,,Hier wordt met lef en liefde voor de gasten gekookt’’ schreef restaurantrecensent Kentgens twee jaar geleden in het Brabants Dagblad over het bedrijf waar zij werd ontvangen door patron/gastheer/sommelier Maikel Kappen en patron en chef Sietse Blummel. 

Zij was onder de indruk van de ‘uitstekend bereide gerechten’. ,,Hier proef je hart en ziel van twee enthousiaste mensen die samen een team vormen en één gemeenschappelijk doel hebben: de gasten verwennen’’, aldus Kentgens.

Facebook 

Op Facebook schrijft Kappen dat de tijd voorbij gevlogen is en hij veel plezier heeft beleefd. ,,Plezier in ondernemen, plezier op de werkvloer, met het personeel en natuurlijk met alle lieve, fantastische gasten’’, aldus Kappen. 

Hij heeft na lang nadenken besloten om het restaurant te verkopen. ,,Ik weet nog niet precies wat ikzelf ga doen na overname, dat is ook niet mijn focus nu. Ik wil eerst nog het maximale plezier en geluk uit LEF halen’’, schrijft Kappen.

Sietse Blummel zegt per 1 juli 2018 uit de zaak te zijn gestapt. ,,Maikel Kappen heeft mij uitgekocht omdat hij niet wilde stoppen en ik wel. Ik ben een nieuwe uitdaging aan gegaan en heb LEF toen achter me gelaten’’, aldus Blummel.