Er worden stelplaten gelegd naast de Schijndelsweg (Adrianustracé) in Sint-Michielsgestel.
Volledig scherm
Er worden stelplaten gelegd naast de Schijndelsweg (Adrianustracé) in Sint-Michielsgestel. © Domien van der Meijden

Extra parkeerplaatsen bij Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Op de plek waar de ‘Groene Villa’ is bedacht in het centrum van Sint-Michielsgestel, zijn nu betonnen stelplaten gelegd. Ze vormen een tijdelijke uitbreiding van het areaal aan parkeerplaatsen in het centrum.

Als binnenkort de sloop van het oude winkelcentrum De Hoefijzer begint en ook de oude bibliotheek De Brenthof en de leegstaande Emté-supermarkt tegen de vlakte gaan, worden een aantal parkeerplaatsen in het centrum bezet door bouwketen en hekken voor de bouw van nieuwe appartementencomplexen zoals Brenthof, Dommelstaete en Raadhuis. Dan neemt het aantal beschikbare parkeerplaatsen weer af.

Betonnen platen op plek Groene Villa

Om die reden is gekozen voor een tijdelijke extra parkeerruimte op de plek waar in de toekomst de Groene Villa van Winy Maas zou moeten komen staan. Daar bovenop zijn aan de overkant van het Adrianustracé (Schijndelseweg) ook extra stelplaten gelegd voor parkeercapaciteit in het centrum. Op deze manier wil Gestel toch de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van het winkelhart van Sint-Michielsgestel enigszins op peil houden. 

Op de plek waar de Groene Villa van Winy Maas moet komen, liggen nu stelplaten voor parkeerders in het centrum van Sint-Michielsgestel.
Volledig scherm
Op de plek waar de Groene Villa van Winy Maas moet komen, liggen nu stelplaten voor parkeerders in het centrum van Sint-Michielsgestel. © Domien van der Meijden