Volledig scherm
De nieuwe heersers over Schorsbos © Frans Keetels

Felix d'n Urste nieuwe prins Schijndel

SCHIJNDEL - Prins Felix d'n Urste, alias Felix Kooijmans, zwaait komend carnavalsseizoen de scepter over Schorsbos. In een bomvolle zaal van HeerenMeester werd door middel van het televisiespel 'Wie ben ik' tijdens het 11-11 bal de prins onthuld. 

De adjudant van Prins Felix d'Urste is Bart Claassen, De Hofdames worden vertegenwoordigd door Tamara, echtgenote van de prins en Chantal, echtgenote van de Adjudant. De nieuwe Raad van Elf: de Geminteraod van Elluf, voorheen de Prinsenclub. Het gezelschap heeft café de Holy Cow als residentie. Het motto van carnaval in Schorsbos is: Schorsbos Kwèkt.
Schijndelaar Felix d'n Urste is zanger/gitarist bij de Schijndelse rock-coverband Screaming Billy.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."