Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Free Images

‘Fietsers lopen extra risico op ‘moordstrookje’ in Boxtel’

BOXTEL - Fietsen in Boxtel brengt extra risico’s met zich mee. Dat stelt de gemeenteraadsfractie PvdA/GroenLinks die om die reden onder meer pleit voor meer dertig-kilometerwegen.

Quote

Dertig kilometer is de nieuwe vijftig kilometer

PvdA/GroenLinks

‘Dertig kilometer is de nieuwe vijftig kilometer’. Het is een van de argumenten die de gemeenteraadsfractie van PvdA/GroenLinks heeft voor het realiseren van meer wegen in de gemeente Boxtel met een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. De veiligheid van fietsers staat namelijk, zo betoogt de combinatiepartij, extra onder druk. Mede vanwege het, in vergelijking met omliggende gemeenten, relatief hoge aantal kilometers aan wegen waar 50 per uur is toegestaan en waar geen gescheiden fietspad is. ,,En dan zijn er twee mogelijkheden”, aldus Anja van den Einden van PvdA/ GL. ,,Langs die wegen vrije fietspaden aanleggen en meer wegen inrichten als een dertig-kilometergebied.”

  1. Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    SINT-MICHIELSGESTEL - Nu het Gestelse Petrus Dondersplein tijdens Koningsnacht en -dag verschoond is van alle bouwattributen, kan het dorpsplein fungeren als dé centrale plek van verbinding tussen dorpsbewoners. Gestel Events, dat jaarlijks de feestelijkheden voor rekening neemt, sloeg de handen ineen met drie horecaondernemers aan het plein. In een grote tent wacht de Gestelse burgers vanaf vrijdagavond half acht een aantrekkelijk muzikaal programma.