Volledig scherm
Charlie Chaplin en Jackie Coogan in The Kid (1921). © Archieffoto

Film Charlie Chaplin met live muziek in kerk Schijndel

VIDEOSCHIJNDEL - De Filmclub Schijndel brengt op vrijdag 25 oktober de stille film The Kid van Charlie Chaplin in de Sint-Servatiuskerk in Schijndel. Dat gebeurt in samenwerking met de stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk, die de live muziek bij de filmklassieker verzorgt. 

Geerten Liefting speelt die avond op het Smitsorgel, een monumentaal drieklaviers-instrument uit 1852. Liefting is sinds 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura in Woerden. Hij is tevens assistent-organist van de St. Laurenskerk in Rotterdam en organist van de Domkerk in Utrecht. 

The Kid is een stille film uit 1921. En gaat over een man (gespeeld door Charlie Chaplin) die een achtergelaten baby vindt en deze opvoedt. Vijf laat later is de moeder, die de baby achter liet, uitgegroeid tot een operaster. Ze hoopt door vrijwilligerswerk haar baby terug te vinden.  

De film begint vrijdag 25 oktober om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis. ‘Maar giften zijn welkom', aldus de Filmclub Schijndel. Vooraf reserveren is wel gewenst. De film duurt 68 minuten.