Volledig scherm
Een eerdere editie van Open Doek bij 't Spectrum in Schijndel, films in de buitenlucht van Filmclub Schijndel. © Joris Buijs / PVE

Filmclub Schijndel vertoont films in buitenlucht

SCHIJNDEL - Filmclub Schijndel vertoont deze maand twee films in de open lucht. Dat gebeurt op de vrijdagavonden 23 en 30 augustus op het plein voor cultureel centrum 't Spectrum aan de Steeg. 

Beide speelfilms op een groot doek - Open Doek genoemd - zijn gratis te bezoeken. Op vrijdag 23 augustus gaat het om de Nederlandse film De Dirigent, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren twintig was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie-orkesten dirigeerde.

Een week later volgt The Broken Circle Breakdown, een Belgisch-Nederlands drama met veel muziek. 

Beide films beginnen om 21.30 uur. Een half uur eerder start het voorprogramma. 

Bij slecht weer worden de films in de hal van 't Spectrum vertoond. Filmclub Schijndel zet honderd stoelen klaar en op banken kunnen nog eens veertige mensen zitten. Mensen die zeker willen zijn van een zitplaats kunnen beter een eigen stoel meenemen, aldus de Filmclub. 

  1. Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    SINT-MICHIELSGESTEL - Onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft de ziel van het carnaval doorgrond. Dat bleek zaterdagavond in de feestrede, die zij in De Ruwenberg uitsprak, voordat zij zich tot Ere-Boktorandus liet kronen. Geheel in de wat sjieke stijl en sfeer van het luchtige traditionele Gestelse evenement, wierp zij zich op als opvolger voor minister-president Rutte. “Dit is een plechtig moment. Nederland heeft een kandidaat-premier nodig die van veranderen weet, en dat ben ik. Want poetsen is een pre, niet lullen. Mijn campagne begint hier in Bokkendonk.” De lach ging door de dinerzaal, zij het bij enkelen met wat aarzeling.