Femke Hellings
Volledig scherm
Femke Hellings © @bd

Fitter dan fitboy Ronny

Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.

Allesmoeter 

Wat niet wil zeggen dat ik niet gezweet heb trouwens. Al thuiswerkende, thuisonderwijzende, poetsende, stressende, coachende, troostende, pubers uit bed trekkende en kokende allesmoeter verbrand je ook behoorlijk wat calorieën kan ik je melden. Maar goed, na twee weken gaan de kinderen weer naar hun andere huis, dus excuses als ‘geen tijd’ en ‘compleet afgebrand’ zijn hier voorlopig verleden tijd.

Beweeguurtje

Het moment om mijn sportbroek weer te gebruiken waarvoor hij gemaakt is, is aangebroken. Vanaf nu kan ik weer met fitboy Ronny afspreken. Ook een veilig treetje lager instappen is vanaf maandag mogelijk, zo lees ik in de krant. Als ik afstem op de lokale tv-zender, kan ik namelijk elke ochtend sporten met dorpsgenoten. Dit beweeguurtje is speciaal voor senioren, maar - ik citeer Omroep Meierij - jong en oud mag meedoen. Nou, ook zonder deze toevoeging had ik me uitgenodigd gevoeld hoor. Op sportgebied schaar ik mezelf intussen behoorlijk onder de noemer bejaard.

Hup Fem. Haal dat matje van zolder. Dat haar op een staart en die tv aan. Een paar keer Omroep Meierij en je kunt Ronny weer onder ogen komen. Wie van jullie binnenzitters, thuiswerkers, ouderen en jongeren doet met me mee?

  1. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
    PREMIUM
    update

    Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

    BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.