Amper is het bouwplan De Kei gepresenteerd, of er komt weer een bouwplan op tafel. Nu voor de Rietstok. Op de afbeelding de verbouwing van De Kei tot zes appartementen.
Volledig scherm
Amper is het bouwplan De Kei gepresenteerd, of er komt weer een bouwplan op tafel. Nu voor de Rietstok. Op de afbeelding de verbouwing van De Kei tot zes appartementen. © Patrick van Grinsven

Flink bouwplan met 28 woningen voor Rietstok

GEMONDE - Er zijn plannen in de maak voor een flinke uitbreiding van het woningareaal in Gemonde aan de Rietstok. Daar moet plek komen voor 28 nieuwe woningen.

Zo heb je in zeven jaar tijd slecht negen nieuwe woningen gebouwd zien worden in het dorp Gemonde, en zo komen er nu in ijl tempo 34 in korte tijd bij. Dat heeft te maken met de ontwikkeling van twee nieuwe bouwplannen. Een in de omgeving van de Rietstok in Gemonde waar plannen zijn voor circa 28 nieuwe woningen. Het andere is de herontwikkeling van dorpshuis De Kei waar zes appartementen worden gemaakt.

Zes bouwkavels en 22 nul op de meter-woningen

Ontwikkelaars Vrijborg Vastgoedontwikkeling BV en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels) willen 22 ‘nul-op-de-meter’ woningen bouwen, zowel levensloopbestendige woningen als eengezinswoningen. Daarnaast komen er circa zes bouwkavels beschikbaar.

Quote

Met dit bouwplan is Gemonde klaar voor de toekomst

Lianne van der Aa, Wethouder Sint-Michielsgestel

Om dit voor elkaar te boksen hebben de ontwikkelaars grond aangekocht in het gebied bij de Rietstok. Wethouder Ed Mathijssen is blij met de ontwikkeling. ,,We geven graag ruimte aan deze plannen en starten hiervoor binnenkort de bestemmingsplanprocedure.” Wethouder Lianne van der Aa (volkshuisvesting) is al even enthousiast: ,,Door deze combinatie van nieuwe huur- en koopwoningen en de bouwkavels, is Gemonde klaar voor de toekomst.”

Prijzen lopen op tot 295.000 euro

Ontwikkelaars Jaap Peijnenburg en Mark Hassink vinden dat ze een mooie mix hebben gevonden van typen woningen: ,,De woningen voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen.Er komen negen levensloopbestendige woningen en 13 eengezinswoningen. De prijzen van de koopwoningen variëren van € 235.000 tot € 295.000. De bouwkavels worden deels in gebruik genomen door de huidige grondeigenaren. Aan de rand van het nieuwbouwplan komen nog eens twee tot vier ruimte-voor-ruimte kavels beschikbaar.”

Binnenkort wordt er voor Gemondenaren een informatieavond gehouden over het bouwplan.