Volledig scherm
Vertrekkend waarnemend burgemeester Fons Naterop in het gemeentehuis in Boxtel. © Roel van der Aa

Fons Naterop neemt afscheid: ‘Boxtel was een cadeautje, dat ik graag heb uitgepakt’

BOXTEL - Het was een cadeautje en 363 prachtige dagen. Aldus karakteriseerde waarnemend burgemeester Fons Naterop woensdagavond aan het slot van de raadsvergadering zijn periode in Boxtel.

Deze week neemt hij afscheid om plaats te maken voor Ronald van Meygaarden, de nieuwe burgemeester die volgende week wordt geïnstalleerd. ,,Het heeft mij veel nieuwe energie gegeven. Ik heb dus het cadeautje uitgepakt.” Voor raad en college had Naterop een presentje. Een werk van de graffitikunstenaars van Tunnelvision. ,,Het zijn twee zwaluwstaarten die in elkaar zitten. Ik heb dat overgenomen van Ruud Lubbers, die zwaluwstaarten introduceerde als manier van verbinden. En dat is wat ik ook in Boxtel heb getracht te doen.”

Wim van der Zanden dankte namens de raad niet alleen Naterop voor zijn inzet voor Boxtel, maar ook de commissaris van de koning. ,,Want die heeft Fons gevraagd om hier als waarnemer te komen. Wij hebben daar profijt van gehad. En niet alleen wij, ook heb je de harten gestolen van onze inwoners”, aldus Van der Zanden.

Namens het college roemde wethouder Peter van de Wiel de inzet van Naterop. ,,Jij leerde de afgelopen periode Boxtel kennen, maar Boxtel leerde ook jou kennen. En dat is een echt compliment.”