Volledig scherm
Foto ter illustratie. © StockPZC

Fractie BALANS maakt zich zorgen om Boxtels jeugdhonk

BOXTEL- Er is veel te weinig te doen voor jongeren in de gemeente Boxtel. Het jeugdhonk B-Town kent té beperkte openingsuren. Dat stelt de raadsfractie van oppositiepartij BALANS. Die heeft hierover kritische vragen gesteld aan B en W met als doel verandering in die situatie te brengen.

Fractie BALANS vindt het raar dat er in B-Town ’s avonds geen activiteiten zijn en ook niet in vakantieperiodes, terwijl dat in ogen van de partij juist belangrijke momenten zijn om jongeren op te vangen.

Verder vindt de raadsfractie het vreemd dat er tijdens de ramadan wel extra activiteiten zijn voor moslimjongeren; zo kunnen zij al enkele jaren ’s avonds en ’s nachts sporten in accommodatie De Wilgenbroek.

Niet op het netvlies

Quote

Ze lijken in ieder geval niet moeilijk benader­baar en van goede wil

Rianne van Esch, BALANS-raadslid

,,Het lijkt er nu op dat deze jongeren buiten de ramadan, de rest van het jaar, niet meer op het netvlies te staan. Ze lijken in ieder geval niet moeilijk benaderbaar en van goede wil”, aldus BALANS-raadslid Rianne van Esch.

Daarnaast wil de oppositiepartij in de Boxtelse gemeenteraad dat er ook voor andere jongeren meer activiteiten zijn in de gemeente.

De raadsfractie hoopt burgemeester en wethouders mee te krijgen in de verruiming van de openingstijden van het Boxtelse jeugdhonk. Niet alleen omdat er hierdoor meer activiteiten plaats kunnen hebben voor jongeren. ,,Het is ook belangrijk dat jongeren die om wat voor reden dan ook uitvallen op school, stage of werk, goed in beeld komen zodat ze vervolgens adequate begeleiding kunnen krijgen”, aldus Van Esch. ,,Een vroege signalering is immers belangrijk om snel in te kunnen grijpen.”