De leverancier brengt vele kilo's regenboogforel vanuit Frankrijk naar de Schutskuil in Boxtel. De eigenaar van de visvijver is er blij mee.
Volledig scherm
De leverancier brengt vele kilo's regenboogforel vanuit Frankrijk naar de Schutskuil in Boxtel. De eigenaar van de visvijver is er blij mee. © Domien van der Meijden

Franse regenboogforel spartelt Boxtels bassin in bij Schutskuil

VIDEOBOXTEL - Jos Traa van de Schutskuil in Boxtel was nog nooit zo blij met de komst van een vrachtwagen vol regenboogforellen als vandaag. De leverancier kon ondanks de coronacrisis alsnog een paar honderd kilo forel leveren vanuit een Franse kwekerij. En daar is Traa enorm mee geholpen.

,,Het zag er even naar uit dat we door de corona naast de sluiting van onze horeca en vooral het terras nu ook onze visvijver moesten sluiten. Omdat de aanvoer van forel stokte. Maar gelukkig is de Franse zending toch gekomen. En we hebben nu af kunnen spreken dat hij de volgende levering óók nog kan brengen. Dus ben ik dolblij. Dan kan ik aan het werk blijven.”

Tekst loopt door onder de foto

Bij de visvijver zijn vakken gemaakt zodat de vissers afstand kunnen houden van elkaar.
Volledig scherm
Bij de visvijver zijn vakken gemaakt zodat de vissers afstand kunnen houden van elkaar. © Domien van der Meijden

Bij de visvijver heeft Traa netjes vakken gemaakt, zodat de vissers met groot gemak anderhalve meter uit elkaar kunnen blijven. Zo kan familie Traa een deel van haar inkomen alsnog uit de exploitatie van de visvijver blijven halen. ,,We horen ook dat we onze huisjes mogen blijven verhuren. Want die hebben allemaal een eigen sanitaire voorziening. Dat is ook een pak van ons hart.”