Volledig scherm
Hekken zijn al geplaatst op de locatie van de voormalige garage Fassbender in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Garage Fassbender in Schijndel is klaar voor sloop

SCHIJNDEL - Het autobedrijf van Fassbender aan de Hoofdstraat gaat in maart of april 2020 tegen de vlakte, zo verwacht ontwikkelaar Maarten Plasmans van Woonveste Projectontwikkeling BV. Dit bedrijf gaat op deze locatie elf bungalows en vijf appartementen realiseren. 

Het bouwplan werd oorspronkelijk Hopbelstaete genoemd door eigenaar Ad Fassbender, maar Woonveste veranderde na de overname de naam in Hopbelhof. ,,Hopbelhof vinden wij veel beter passen bij dit plan dan Hopbelstaete", aldus Plasmans. ,,Het is ook echt een hof dat we gaan bouwen.” 

De hekken zijn al geplaatst voor het garagegebouw. ,,Het bestemmingsplan is helemaal rond, we gaan nu de sloop- en bouwvergunningen aanvragen. Dat moet vrij snel kunnen gaan.”

Volledig scherm
Een impressiebeeld van de geplande bungalows op de locatie van autobedrijf Fassbender aan de Hoofdstraat in Schijndel. © Woonveste Projectontwikkeling BV

Alle bungalows verkocht 

Alle bungalows zijn al verkocht of onder optie, zo zegt Plasmans. ,,Er was ontzettend veel belangstelling voor deze woningen.” De bungalows werden voor ongeveer 3,5 ton verkocht, de appartementen gaan heel waarschijnlijk in de verhuur.  

Woonveste verwacht de woningen aan het eind van het eerste kwartaal van 2021 op te kunnen leveren. Het bouwplan van Fassbender liep de afgelopen jaren flink vertraging op. Dat had onder meer te maken met de nabijheid van een geitenbedrijf aan de Oetelaarsestraat, waardoor er niet gebouwd mocht worden in de omgeving. Autobedrijf Fassbender sloot de deuren al in 2014. Het terrein is zo'n 4.000 vierkante meter groot.