De garage van Fassbender aan de Hoofdstraat in Schijndel ligt bijna tegen de vlakte. Hier komen elf bungalows en vijf appartementen.
Volledig scherm
De garage van Fassbender aan de Hoofdstraat in Schijndel ligt bijna tegen de vlakte. Hier komen elf bungalows en vijf appartementen. © Miranda van Houtum/BD

Garage Fassbender verdwijnt uit straatbeeld Schijndel

SCHIJNDEL - Langzaam maar zeker verdwijnt Fassbender aan de Hoofdstraat in Schijndel uit het straatbeeld. Het voormalige autobedrijf wordt gesloopt om ruimte te maken voor zestien nieuwe woningen. 

Impressie van De Hopbelhof; het nieuwbouwplan op de plek garage Fassbender aan de Hoofdstraat in Schijndel.
Volledig scherm
Impressie van De Hopbelhof; het nieuwbouwplan op de plek garage Fassbender aan de Hoofdstraat in Schijndel. © Woonveste Projectontwikkeling BV

De autogarage stond al sinds 1942 aan de Hoofdstraat, nabij de kruising met de Groeneweg en de Kluisstraat. In de gloriejaren stond er niet alleen een autogarage, maar ook een tankstation, taxi's en een touringcarbedrijf. 

Opleveren vóór zomer 2021

Al sinds de sluiting van het bedrijf in 2014 bestaan de plannen voor woningbouw. Het heeft dus zes jaar geduurd voordat eindelijk de schop in de grond kan. ,,Ik verwacht dat we in mei starten met de nieuwbouw", zegt ontwikkelaar Maarten Plasmans van Woonveste Projectontwikkeling BV.

En dan verwacht hij voor de zomervakantie van 2021 het nieuwbouwplan De Hopbelhof op te leveren. Het gaat om elf bungalows en vijf appartementen. Alle woningen waren in no time verkocht. ,,Er waren meer dan driehonderd gegadigden”, aldus Plasmans. ,,Het is ook een prachtige plek om te wonen, zo dicht bij het centrum.” 

Einde aan een begrip in Schijndel 

Met het verdwijnen van de garage van Fassbender komt een einde aan een begrip in Schijndel. In 2010 verdween de Renault-garage aan de Boschweg van de ‘andere’ familie Fassbender, Fassbender-Valks, na een kleine 50 jaar definitief uit het Schijndelse straatbeeld. En nu dus de Fiat-garage van Fassbender aan de Hoofdstraat. 

Een eerder beeld van de voormalige garage Fassbender in Schijndel.
Volledig scherm
Een eerder beeld van de voormalige garage Fassbender in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD