Volledig scherm
© Thinkstock

Geen aanvulling op onderzoek N279 bij Zijtaart

ZIJTAART - Een onderzoek of een omleiding van de N279 bij Zijtaart een relevante en efficiënte verkeersoplossing biedt is voldoende. De raad van Meierijstad heeft geen behoefte aan het voorstel van Gemeentebelang Meierijstad om het zoekgebied nog eens uit te breiden en dat aan de provincie voor te leggen.

Gemeentebelang Meierijstad (GM) diende gisteravond in de raad van Meierijstad in Sint-Oedenrode een motie in over de N279 (de provinciale weg van Den Bosch naar Asten). Daarmee vroeg Peter Verkuijlen van GM feitelijk om het zoekgebied uit te breiden voor een mogelijke omleidingsweg. Die is nu vooralsnog voorzien vlak langs het dorp Zijtaart. Verkuijlen denkt dat er andere mogelijkheden zijn verder weg van Zijtaart.

'Extra exercitie'
De meeste partijen vinden dat een onnodige extra exercitie. „De provincie heeft dit eerder al terzijde gelegd”, aldus Johan van Gerwen van het CDA. Ook SP vindt dat overbodig. Ruud Merks: „Er komt al een maatschappelijke kostenbatenanalyse over nut en noodzaak van de omleiding bij Zijtaart. Niet nog eens uitbreiden dus.”

Wilma Wagenaars van de VVD memoreerde nog eens dat zoeken naar een omleiding in een groter gebied rondom Zijtaart geen oplossing biedt voor de verkeersafwikkeling. „Dat is eerder door de provincie al terzijde gelegd.”

'Motie van wantrouwen'
Marrik van Rozendaal (D66) vindt het zelfs een soort motie van wantrouwen tegen de provincie als nu opnieuw weer omtrekkende bewegingen worden gemaakt rondom besluitvorming over de N279 tussen Veghel en Asten. „Er moet een keer een besluit komen hoe het verder gaat met de aanpak van deze weg.”