Volledig scherm
Een glas water kost op Paaspop een muntje, 2,85 euro. © Robèrt van Lith/BD

Geen hitteplan, geen gratis water op Paaspop

SCHIJNDEL - De zon schijnt hevig op het festivalterrein van Paaspop in Schijndel en toch is er geen gratis drinkwater. Moet dat dan?

,,Als het hitteplan in werking treedt, moeten we gratis drinkwater verstrekken. Maar dan moet het nog een stuk warmer zijn", zegt Chris Seijkens, directeur van Paaspop. Hij was ook mede verantwoordelijk voor het festival We Are Electric, juli vorig jaar op Landgoed Velder in Liempde. ,,Toen was er wel sprake van een hitteplan en boden we dus ook uiteraard gratis water aan.”
Het Nationaal Hitteplan treedt in werking als het vier dagen 27 graden Celsius of meer is. Hier is dit Paasweekeinde dus geen sprake van. 

Een Boxtelse klaagde bij het Brabants Dagblad over het gebrek aan gratis water. Volgens haar mogen campingbezoekers ook maar vier liter drank mee naar de camping nemen, maar dat blijkt niet te kloppen. Seijkens: ,,Bezoekers mogen acht liter drank mee naar de camping nemen. Vaak is dat bier.”

Water bij de wc’s mag officieel niet gedronken worden. Bij de kramen kost een glas water een munt (2,85 euro). 

‘Veiligheid is niet in geding’

Seijkens benadrukt dat er meer dan genoeg water ingeslagen is voor de bezoekers. ,,Daar moeten mensen dan inderdaad wel voor betalen. Maar de veiligheid van mensen is nergens in het geding.” Bij de EHBO zijn ook geen klachten bekend van mensen die oververhit raken. 

Gratis water op festivals is vaker voer voor discussie. Amsterdam stelt festivals verplicht om gratis drinkwater te verstrekken. De meeste zomerfestivals verstrekken wel gratis water. Tijdens Paaspop is het normaal niet zo warm als nu.

Bekijk hier de eerste aflevering van Paaspop Report: 

  1. Schijndel heeft een grote tentoonstelling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’
    PREMIUM

    Schijndel heeft een grote tentoon­stel­ling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’

    SCHIJNDEL - Is de één helemaal lyrisch over zijn postzegelverzameling, de ander van muziek of zijn/haar vrijwilligerswerk; voor Leon van Roozendaal uit Schijndel is zijn verzameling oude televisietoestellen, radio's en allerlei elektrische apparatuur zijn grootste hobby. Zo'n 150 toestellen van allerlei afmetingen staan opgesteld in zijn winkel, waar eerst installatiebedrijf Van Roozendaal gevestigd was dat inmiddels is verhuisd naar de achterzijde van de panden aan de Boschweg.