Volledig scherm
De provincie zette een streep door de vuurwerkshow van dinsdagavond op de kermis in Boxtel. © Van Assendelft Fotografie

Geen vuurwerkshow op kermis Boxtel, vergunning werd te laat aangevraagd

BOXTEL - Net als op de kermis in Schijndel mag ook op de Boxtelse kermis de vuurwerkshow niet doorgaan. Alleen heeft het in Boxtel een heel andere reden: ,,De vergunning werd door het vuurwerkbedrijf te laat aangevraagd", zo meldt een woordvoerster van de gemeente Boxtel. 

De provincie heeft om deze reden een streep gezet door de vergunning voor de vuurwerkshow, die dinsdagavond gepland stond. ,,Erg ongelukkig, veel inwoners hadden hier op gerekend", aldus de woordvoerster. En over de  consequentie die het college van B en W hieraan verbindt: ,,Niet leveren is niet betalen.”

Alternatief?

Boxtel is nog nog bezig om te kijken of een alternatieve activiteit mogelijk is. ,,Maar daar kan ik nu nog niets over zeggen”, zo zegt de woordvoerster.  
In juli mocht de vuurwerkshow in Schijndel ook niet doorgaan van de provincie. Maar dat had toen alle met de droogte te maken. En in Rosmalen mocht deze maand ook al geen vuurwerk worden afgestoken vanwege de droogte en brandgevaar. Dit vuurwerkverbod vanwege de droogte is inmiddels ingetrokken door de provincie. De kermis in Boxtel duurt tot en met woensdag.