Een geluksmomentje in het Wereldhuis in Boxtel: de handen van mevrouw Wenehenubun worden liefdevol gemasseerd door medewerkster Toeki Mangowirono.
Volledig scherm
PREMIUM
Een geluksmomentje in het Wereldhuis in Boxtel: de handen van mevrouw Wenehenubun worden liefdevol gemasseerd door medewerkster Toeki Mangowirono. © Jan Zandee

Geluk, Zorggroep Elde Maasduinen uit Boxtel wil er meer van

BOXTEL - Leefgeluk, het is een beladen term voor ouderen die hun laatste levensfase doorbrengen in een zorgcentrum. Want wie daar woont, is echt aan het sukkelen. En toch wil de Boxtelse Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) zijn 975 bewoners meer leefgeluk bieden. En de pakweg tweeduizend eigen medewerkers meer werkgeluk.  

 1. Soms legt de Dommel het af tegen economische belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’
  DE GROENE LEVENSADER

  Soms legt de Dommel het af tegen economi­sche belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’

  BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 3. De constante afweging van belangen aan de Dommel-oever.
 2. ‘Herrie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’
  PREMIUM

  ‘Her­rie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’

  DEN BOSCH - De politie houdt het huis vlakbij het centrum van Boxtel al een hele tijd in de gaten. Buurtbewoners klagen keer op keer over geluidsoverlast. En op 24 februari van dit jaar is het weer foute boel. Ruim tien jongeren veroorzaken overlast. Een Boxtelaar (28) zou zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. ,,Volgens mij heb ik meegewerkt. Maar de politie was juist agressief’’, zegt de Boxtelaar tegen politierechter Van Vliet tijdens een rechtszaak.