Volledig scherm
PREMIUM
Een geluksmomentje in het Wereldhuis in Boxtel: de handen van mevrouw Wenehenubun worden liefdevol gemasseerd door medewerkster Toeki Mangowirono. © Jan Zandee

Geluk, Zorggroep Elde Maasduinen uit Boxtel wil er meer van

BOXTEL - Leefgeluk, het is een beladen term voor ouderen die hun laatste levensfase doorbrengen in een zorgcentrum. Want wie daar woont, is echt aan het sukkelen. En toch wil de Boxtelse Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) zijn 975 bewoners meer leefgeluk bieden. En de pakweg tweeduizend eigen medewerkers meer werkgeluk.  

ZGEM krijgt bij het nastreven van meer geluk hulp van deskundigen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Die kwamen ook met een nieuwe functie op de proppen: de Chief Happiness Officer. Jan Kees Metz, directeur verpleegzorg van ZGEM en kartrekker van dit project, moest aan die titel wennen. ,,Maar de geluksstimulator wordt een trend in de dienstverlening. Ook bedrijven als Jumbo en Rabobank werken op dit vlak al samen met de Erasmus Universiteit.” 

  1. 'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    BOXTEL - "Welkom op de oevers van het Dommeltheater", zo heette de dorpsomroeper vanaf het eerste kleine bootje het toegestroomde publiek welkom. De vierde editie van de kleurrijke waterparade bood zondagmiddag het inmiddels vertrouwde beeld van zo'n vijftien drijvende theatrale pareltjes, zich voortbewegend op de stroming van de rivier. 'Bloed, zweet en tranen' was het centrale thema, dat opvallend vaak werd gelinkt aan oorlogen en veldslagen.