Volledig scherm
PREMIUM
Het Boxtels raadslid Rianne van Esch illustreerde het onlangs treffend. Zij zit als vertegenwoordiger van haar gemeente in een van de besturen van de vele gemeenschappelijke regelingen die de regio telt. © Jan Zandee

Gemeenschappelijke regelingen: ver van het bed, maar wel onmisbaar

BOXTEL - Veel politiek gemopper in gemeenteraden komt voort uit gemeenschappelijke regelingen. Maar de realiteit is ook dat het vandaag de dag onmogelijk is om een eigen zelfstandige brandweer in de benen te houden.

Het Boxtels raadslid Rianne van Esch illustreerde het onlangs treffend. Zij zit als vertegenwoordiger van haar gemeente in een van de besturen van de vele gemeenschappelijke regelingen die de regio telt. In dit geval de WSD. 

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.