Volledig scherm
PREMIUM
Entree van De Kleine Aarde in Boxtel. © Johan van Grinsven

Gemeentebestuur is wél erg enthousiast over Kleine Aarde in Boxtel

BOXTEL - Een dynamische ontwikkeling, die steeds zichtbaarder wordt. We zijn trots op de Kleine Aarde. Het college van Boxtel komt woorden tekort om te duiden hoe mooi het wel niet wordt en al is op het terrein van het voormalig milieucentrum. De loftrompet schalt in de beantwoording van schriftelijke vragen die oppositiepartij BALANS onlangs stelde en waarin juist veel kritiek werd geuit. Een aantal bedrijven, organisaties en scholen werkt momenteel samen in een stichting die als doel heeft De Kleine Aarde te maken tot een innovatief centrum van duurzaamheid. 

Sceptisch is niet alleen BALANS . Ook voor de bekendste gebruiker van De Kleine Aarde, de voedseltuin, loopt het momenteel niet op rolletjes. Het bestuur schakelde onlangs het gemeentebestuur in omdat de schuur die de voedseltuin gebruikt door de stichting werd opgeëist voor andere doeleinden. Zonder dat daarover fatsoenlijk contact was geweest. De 'bemiddeling' van het college heeft inmiddels bijna een maand later geleid tot een gesprek over de problemen, volgende week. Omwonenden klagen eveneens, onder meer over overlast op de parkeerplaats.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”