Volledig scherm
PREMIUM
De belangstelling is groot voor Dommelstaete (links achterin). © Archief

Gestel pakt speculatie in koopsector aan met boetes en regels

SINT-MICHIELSGESTEL - Haasje-repje stelt Sint-Michielsgestel nieuwe regels op voor bouwkavels, koopappartementen en -woningen. Met een bewoningsplicht en anti-speculatieregels met flinke boetes wil de gemeente voorkomen dat appartementen en woningen in die sector ten prooi vallen aan beleggers en speculanten.

Er is flink wat rumoer ontstaan in Sint-Michielsgestel over de manier waarop koopappartementen van het nieuwbouwplan Brenthof en Dommelstaete in het centrumplan van Gestel ‘van de hand’ worden gedaan.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."