Volledig scherm
Pam Stokvis op pad met een Me-Mover, een driewielige step met voetpedalen. Stokvis importeert ze uit Denemarken. © Jan Zandee

Gestelaar houdt NK Me-Moveren in Beneden-Leeuwen

SINT-MICHIELSGESTEL - Er rijden er pas een stuk of 200 rond in Nederland. En grote kans dat Pam Stokvis uit Sint-Michielsgestel ze heeft verkocht. Steeds meer sporters en toeristen ontdekken de Me- Mover.

Pam Stokvis uit Sint-Michielsgestel houdt eind augustus de allereerste NK Me-Moveren in Beneden-Leeuwen. Onlangs kwam hij op het idee voor deze landelijke wedstrijd. ,,We liften mee op de DijkenLoop in Beneden-Leeuwen. Daar ligt 31 augustus al een parcours met start, finish en tijdmeting. Daar houden we dan de eerste editie van het NK Me-Moveren. Er doen meer dan vijftig deelnemers mee aan de wedstrijd. En wie geen wedstrijd wil steppen, kan de rit ook als toertocht afleggen.”

Quote

Met de Me-Mover kun je makkelijk je blessures te lijf gaan.

Pam Stokvis, Organisator NK Me-Moveren

De Me-Mover is drie jaar geleden ontworpen en bedacht door een Deense architect. Die bedacht de driewielige, inklapbare step met voetpedalen als vervoermiddel voor het woon-werkverkeer. Pam Stokvis ontdekte de Me-Mover toen hij baat zocht voor zijn herniaklachten. ,,Ik ben van huis uit een hardloper en loop lekker buiten. Maar door mijn rugklachten was dat niet meer te doen. Met de Me-Mover kun je zonder veel belasting trainen en je blessures te lijf gaan.”

Contacten met Jeroen Bosch Ziekenhuis

Stokvis wil zijn omgeving bekend maken met de step. ,,Intussen rijden er in de omgeving van Sint-Michielsgestel en Den Bosch een stuk of dertig rond. Ik heb nu contacten bij het revalidatiecentrum van de Tolbrug en bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daar ontdekken fysiotherapeuten dat de Me-Mover kan helpen bij revalideren van hiel-, knie-, heup- of rugklachten.”

Ook toeristen ontdekken de Me-Mover

De Gestelaar heeft inmiddels tientallen Me-Movers uit Denemarken laten komen. Hij geeft onder meer clinics bij bedrijven en verhuurt de steps aan Vestingfietsen voor tochten in het Bossche Broek. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.