Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Elde College in Sint-Michielsgestel presenteren op een plattegrond hun plannen voor een nieuwe duurzame wijk. © Domien van der Meijden

Gestelaren straks naar huis in een golfkarretje of hamsterbol?

SINT-MICHIELSGESTEL - Gestelaren, maak de borst maar nat. Als het aan de brugklassers (mavo/havo) van het Elde Colllege in Sint-Michielsgestel ligt, dan investeert u straks fors in een duurzame woning. En naar huis rijden gebeurt met een elektrische step, een golfkarretje of een futuristische ‘hamsterbol.’

Gebouwen aankleden als een groene jungle

Vallen veel volwassen Gestelaren over het ontwerp van de Groene Villa van Winy Maas die in het centrum aan de Schijndelseweg moet komen staan? Dan moet je de ontwerpen van brugklassers van het Elde College in Sint-Michielsgestel maar eens bekijken. Gisteren presenteerden vier groepen hun ideeën voor een nieuw te ontwerpen groene wijk met duurzame gebouwen en veel duurzame mobiliteit (elektrisch verkeer). En zij durven daarbij hogere gebouwen aan te kleden als een ware groene jungle.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.