Volledig scherm
Burgemeester Han Looijen deed donderdag aangifte van de diefstal van een plaquette van het nieuwe oorlogsmonument in Sint-Michielsgestel. Onderste beeld: de onthulling van het monument op 19 september. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Gestolen Gestelse plaquette weer terecht

SINT-MICHIELSGESTEL - De plaquette die afgelopen weekeinde werd gestolen bij het nieuwe oorlogsmonument in Sint-Michielsgestel, is weer terecht. Dat meldt de gemeente. 

Burgemeester Han Looijen deed donderdag aangifte van de diefstal bij de politie.  Vanwege het lopende onderzoek wil de gemeente op dit moment niets meer zeggen over de plaquette. Volgende week volgt een toelichting. 

Grote waarde

Wel wil een woordvoerster kwijt dat burgemeester Looijen blij  is dat de kunststof plaquette terug is, omdat die van grote emotionele en historische waarde is voor Gestel.   

Het nieuwe oorlogsmonument is op 19 september onthuld, bij de Piet van der Leebrug bij de Dommel. Het eert de bemanning van een bommenwerper die in 1944 nabij de Bleeke neerstortte. De complete bemanning van de Short Stirling IV, acht inzittenden, kwam daarbij om het leven. Later vielen nog drie burgerslachtoffers, door een granaat die uit het vliegtuigwrak was meegenomen en ontplofte. 

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.