Met de gierton wordt een forse regenbui nagespeeld in de Jhr. Van Rijckevorselstraat in Den Dungen. Er wordt 4000 liter water op de straat gespoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de gierton wordt een forse regenbui nagespeeld in de Jhr. Van Rijckevorselstraat in Den Dungen. Er wordt 4000 liter water op de straat gespoten. © Domien van der Meijden

Gierton veroorzaakt kunstmatige wolkbreuk: testing testing...

VIDEODEN DUNGEN - Bewoners van de Jhr. van Rijckevorselstraat in Den Dungen lieten gisteren de gierton aanrukken. Gelukkig spoot deze water. De Dungenaren doen er proeven met schoon regenwater buiten het riool houden.

  1. Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?
    DE GROENE LEVENSADER

    Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 4 (en het slot van deze serie): de toekomst van de lelijkste oever van de Dommel.