Volledig scherm
PREMIUM
Met de gierton wordt een forse regenbui nagespeeld in de Jhr. Van Rijckevorselstraat in Den Dungen. Er wordt 4000 liter water op de straat gespoten. © Domien van der Meijden

Gierton veroorzaakt kunstmatige wolkbreuk: testing testing...

VIDEODEN DUNGEN - Bewoners van de Jhr. van Rijckevorselstraat in Den Dungen lieten gisteren de gierton aanrukken. Gelukkig spoot deze water. De Dungenaren doen er proeven met schoon regenwater buiten het riool houden.

Waarom gaat elke schone regendruppel in de Jhr. van Rijckevorselstraat in Den Dungen het riool in en wordt die in Vinkel in de zuivering weer schoongemaakt? Dat vroeg Jozèf van den Oetelaar, bewoner van deze straat, zich een tijd geleden hardop af. 

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.