Volledig scherm
PREMIUM
Jeanne Roozendaal-Peters uit Schijndel speelt de hoofdrol in het theaterstuk Granaatweken van Theatergroep Wildeman. Zij speelt tante Sjaan. © Jan Zandee

Granaatweken: Schijndelse familie speelt ode aan familie

VIDEO | Bevrijding 75 jaarSCHIJNDEL - Liefst vijf leden van de familie Peters uit Schijndel spelen in het theaterstuk Granaatweken, grotendeels gebaseerd op het leven in de schuilkelders van hun eigen familie in 1944. Zeven voorstellingen zijn al bijna uitverkocht. ,,De granaatweken zitten in het collectief geheugen van Schijndel.” 

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.