Een scène uit de voorstelling Granaatweken van Theatergroep Wildeman van vijf jaar terug. Toen nog in manege De Molenheide.
Volledig scherm
Een scène uit de voorstelling Granaatweken van Theatergroep Wildeman van vijf jaar terug. Toen nog in manege De Molenheide. © Marc Bolsius

Granaatweken van Wildeman in Schijndel: zelfde verhaal, andere setting

VIDEOSCHIJNDEL - Of de granaatweken veel belangstelling genieten in Schijndel? Jazeker, dat blijkt alleen al uit de populariteit van de voorstelling Granaatweken van Theatergroep Wildeman uit Schijndel. 

Vincent Gil-Toresano, bestuurslid van Theatergroep Wildeman.
Volledig scherm
Vincent Gil-Toresano, bestuurslid van Theatergroep Wildeman. © Roel van der Aa

Vijf jaar na de succesvolle voorstellingen van het stuk Granaatweken keert Theatergroep Wildeman terug met de voorstelling over de heftige weken in de Tweede Wereldoorlog. ,,Grotendeels hetzelfde verhaal, maar in een andere setting", zegt bestuurslid Vincent Gil-Toresano. Dit keer niet in manege De Molenheide, maar in het nieuwe cultuurpodium 't Spectrum. ,,We hebben met Annet Huizing een nieuwe regisseur. Verder hebben we ook een nieuwe cast.” 

Geschiedenis levend houden 

Wildeman brengt het stuk vanaf 31 oktober maar liefst negen keer in 't Spectrum, waarvan twee keer voor scholen. Gil-Toresano: ,,Drie voorstellingen zijn al uitverkocht, ik verwacht dat de andere ook snel volgen. Het stuk is vijf jaar terug zó enthousiast ontvangen, mensen praten er nu nog over.” Granaatweken is geschreven door Schijndelaar Adri van den Brand en gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis van Dijk en Ben Peters. ,,Met Granaatweken willen we de geschiedenis van Schijndel levend houden.” 

Een trailer van vijf jaar terug over Granaatweken van Theatergroep Wildeman in Schijndel: