De Grienselhof is verkocht.
Volledig scherm
De Grienselhof is verkocht. © Domien van der Meijden

Grienselhof in Den Dungen verkocht

DEN DUNGEN -  Van Venrooij Beheer uit Rosmalen wordt de nieuwe eigenaar van De Grienselhof in Den Dungen. Het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel heeft hiermee de verkoop van het al jaren leegstaande pand beslecht en aan de hoogste bieder gegund.

Het pand wordt zeer binnenkort overgedragen aan de nieuwe eigenaar. En hij dient daarbij een aantal afspraken na te komen. Zo moet het voorste gedeelte van het monumentale pand blijven staan. Een van de afspraken is ook dat er tussen de vier en zes (atelier)woningen worden gebouwd en dat het achterste deel van het pand wordt gesloopt, zoals in de nieuwe gebiedsvisie van Den Dungen is vastgelegd.

De nieuwe woningen moeten straks een inpandige berging krijgen en elk een parkeerplaats. De huidige bestemming van het pand is maatschappelijke doeleinden. Dat paste bij de aanwezigheid van de parochiële bibliotheek die naar de Litersbrog vertrok. Voor de bestemming wonen is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Verder vindt nog overleg plaats tussen de gemeente en de nieuwe eigenaar om op het achterliggende deel van het perceel zes parkeerplaatsen te maken voor het gebied.