Volledig scherm
PREMIUM
Grondbedrijf Meierijstad zit in de lift. Foodpark Veghel droeg daar zeker aan bij. © Van Assendelft

Grond levert Meierijstad miljoenen op

VEGHEL/SCHIJNDEL - Het gaat Meierijstad financieel voor de wind. Meierijstad verkocht vorig jaar voor 27 miljoen euro aan gronden voor bedrijven en woningen. Dit jaar valt dat bedrag heel waarschijnlijk nog een stuk hoger uit. 

Meierijstad spint garen bij het grondbeleid van Veghel, zo kun je stellen. De voormalige gemeente Veghel kreeg veel kritiek te verduren omdat het zeer actief grond verwierf, terwijl in de crisisjaren nauwelijks grond werd verkocht. De tijden zijn veranderd, want vorig jaar verkocht Meierijstad voor maar liefst 27 miljoen euro aan grond. Het ging om ongeveer twaalf hectare voor bedrijven en woningen. In 2017 werd nog voor 23 miljoen euro verkocht, het ging toen om 9 hectare. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.