De Theerestraat in Sint-Michielsgestel gaat deels op de schop na de bouwvak.
Volledig scherm
De Theerestraat in Sint-Michielsgestel gaat deels op de schop na de bouwvak. © Domien van der Meijden

Groot onderhoud belangrijke wegen in Berlicum en Sint-Michielsgestel, maar pas na bouwvak

SINT-MICHIELSGESTEL/BERLICUM - Na de bouwvak gaat Sint-Michielsgestel aan de slag met groot onderhoud aan verschillende wegen in de gemeente. Gedeelten van de Theerestraat en Vughterweg krijgen groot onderhoud. Maar ook de Wamberg, Loofaert en Heiblomsedijk in Berlicum.

De drukke toegangsweg naar Sint-Michielsgestel vanaf de A2, de Vughterweg en Theerestraat, staan op de rol voor groot onderhoud. Dat gaat na de zomervakantie gebeuren. Ook in Berlicum worden wegen van nieuw asfalt voorzien. Hier gaat het om gedeelten van de Wamberg, de Loofaert en de Heiblomsedijk.

Brabant Water pakt leidingen aan

Volgens wethouder Bart van de Hulsbeek biedt het groot onderhoud mogelijkheden om werk met werk te maken. ,,Zo kunnen we een aantal kleinere aanpassingen doorvoeren als de weg toch wordt vernieuwd. Op de Theerestraat passen we de bocht in de weg aan. We versmallen de weg van de gemeentegrens tot aan Halder-Oost. En er komen hier extra lantaarnpalen te staan. Bovendien verbeteren we de situatie bij de kruisingen. Tegelijkertijd kan Brabant Water hier waterleidingen vervangen. Daar liggen nog oude asbestcementleidingen die vervangen worden.”

Zeven ton extra wordt te duur

Bij de Wamberg komen rode fietsstroken te liggen. ,,We vinden de veiligheid van de fietsers belangrijk. Met subsidie van de provincie kunnen we die rode fietsstroken aanleggen. Helaas kunnen we niet alle wensen van de Lofertse buurtvereniging in vervulling laten gaan. Want dan zouden we nog eens zeven ton extra kwijt zijn, bovenop het half miljoen dat hier al nodig is voor het onderhoud.”

Recreatieve fietsroute

Bij de Heiblomsedijk is vorig jaar al een deel van de weg opnieuw geasfalteerd. Na de zomer wordt het gedeelte gedaan tot aan de gemeentegrens met Bernheze. ,,Omdat hier een belangrijke recreatieve fietsroute ligt, komt er rood asfalt te liggen. De tegels die nu langs de weg liggen, worden weggehaald. Die worden nu vaak opgedrukt door de wortels van de bomen.”