Grote brand bij houtverwerkingsbedrijf op industrieterrein in Schijndel: geen slachtoffers of gevaarlijke stoffen

videoSCHIJNDEL - Op het industrieterrein in Schijndel woedde maandagavond een grote brand bij een houtverwerkingsbedrijf. Rond 20.20 uur was deze geblust. Er is daarna ongeveer een uur door de brandweer nageblust.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Noord ging het om een brand in een houtverwerkingsbedrijf aan de Molendijk-Zuid. Het bedrijf zou met nog drie andere zaken in een bedrijfsverzamelgebouw zitten. Er was sprake van veel rookontwikkeling. 

Volgens de woordvoerder was het bedrijf gesloten toen de brand rond 19.00 uur uitbrak. Er zijn dan ook geen slachtoffers gevallen. Ook was er volgens de woordvoerder geen asbest aanwezig en zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Uiteindelijk werd de brandhaard aangetroffen en afgeblust in één van de loodsen. Gezien het complete complex zich niet gemakkelijk liet ventileren had de brandweer daar nog de nodige moeite mee. Op de benedenverdieping werden meerdere overdrukventilatoren in gezet, op de bovenverdieping werd met hogedrukstralen hydraulisch geventileerd. Alle gehuisveste bedrijven ondervonden overlast door de brand, Stichting Salvage stond ondernemers bij en boden eerste hulp na de brand. Dit deden zij namens de gezamenlijke verzekeraars.

Er waren veel brandweerlieden aanwezig om het vuur te blussen. Ook de politie was op de been: zij hield omstanders op afstand.

De brandweer rukt groots uit.
Volledig scherm
De brandweer rukt groots uit. © Persburo Sander van Gils
Brand in houtverwerkingsbedrijf in Schijndel.
Volledig scherm
Brand in houtverwerkingsbedrijf in Schijndel. © Sander van Gils
Brand in houtverwerkingsbedrijf in Schijndel.
Volledig scherm
Brand in houtverwerkingsbedrijf in Schijndel. © Sander van Gils
Er is veel brandweer aanwezig.
Volledig scherm
Er is veel brandweer aanwezig. © Persburo Sander van Gils